A Gladbach-játékosok fizetésük egy részéről is lemondtak, hogy segítsék klubjukat

2020.03.19. 13:13

A Borussia Mönchengladbach labdarúgócsapatának játékosai beleegyeztek a fizetéscsökkentésbe, hogy ezzel csillapítsák a koronavírus-járvány klubra nehezedő gazdasági hatásait, írja az MTI.

„Nagyon büszke vagyok a fiúkra. Ez egyértelmű jel: jóban, rosszban összetartunk a Borussiáért” - mondta Max Eberl sportigazgató, aki hozzátette, a szakmai stáb és a klubvezetés is elfogadta az önkéntes fizetéscsökkentést.

A közlemény a fizetéscsökkentés mértékét nem közölte, de sajtóértesülés szerint az egyesület havi szinten egymillió eurót takarít meg.

A klub elsőszámú vezetője, Stephan Schippers szerint a Bundesliga csapatai húsz éve nem voltak ennyire nehéz gazdasági helyzetben a kieső jegybevételek, szponzori pénzek és tévés jogdíjak miatt. A Mönchengladbach pedig 1999 óta - amikor kiestek az első osztályból - nem volt olyan nehéz anyagi helyzetben, mint jelenleg.

A klub két alkalmazottjának pozitív lett a koronavírustesztje. Eberl az ő állapotukról elmondta, hogy mindketten jól vannak, enyhe, megfázásszerű tüneteik voltak, amik két nap alatt elmúltak.

A német élvonalban negyedik, azaz Bajnokok Ligája-indulást érő pozícióban lévő Borussia Mönchengladbach múlt héten, az 1. FC Köln ellen játszotta utolsó meccsét a bajnokságban, amelynek működését azóta felfüggesztették. A Gladbach már akkor is zárt kapuk mögött lépett pályára, ez nagyjából kétmillió eurós bevételkiesést jelentett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás