Zsófia, Szonja
9 °C
21 °C

Négymilliárd eurót is bukhatnak a legjobb európai futballbajnokságok

2020.03.19. 09:53

Az öt legerősebb európai labdarúgó-bajnokság legalább 3,4 milliárd eurót veszíthet a koronavírus-járvány okozta kényszerleállások miatt – állítja tanulmányában a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég.

Az MTI azt írja, hogy az elemzés szerint Anglia, Olaszország, Spanyolország, Németország és Franciaország élvonalbeli bajnokságának együttes anyagi kára a 3,95 milliárd eurót is elérheti.

A legtöbbet – 1,25 milliárd eurót – az angol bajnokság, a Premier League bukhat, a spanyol La Liga 950 millió, a német Bundesliga 750 millió, az olasz Serie A 650 millió, a francia Ligue 1 pedig 400 millió eurós veszteséget szenvedhet el.

A hatalmas deficitet a tévéközvetítések hiánya, a szponzorszerződésekben foglaltak meghiúsulása, a jegybevételek és a mérkőzések során a nézőknek nyújtott különféle szolgáltatások elmaradása okozza. Ugyanakkor a bevételkiesések kalkulálásakor a KPMG-tanulmányban nem vették figyelembe a klubcsapatok részvételét az európai csúcssorozatokban, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában, amelyek szintén félbeszakadtak a világjárvány miatt.