Paulina
20 °C
35 °C

Nézők nélkül, júliusban fejeznék be a Premier League-et

2020.03.29. 15:34

A London Football értesülései szerint az FA, a Premier League és az Angol Futball Liga (EFL) mindenképpen szeretné befejezni a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezont. A tervek szerint júliusban, 4-6 hét zavarnák le a hátralévő 8-9 fordulót, a meccsek zárt kapusak lennének, már ha a körülmények megengedik. 

Ez persze azt is jelentené, hogy az idei szezon majdnem belecsúszna a 2020-2021-es idény kezdetébe. Olyan gyakorlati problémákat is felvet a megoldás, mint hogy mi lesz a játékosok szerződésével: a Chelsea-nél például több játékosnak július elsejével jár le a szerződése. 

Több millió font forog kockán, ezért is motiváltak a felek, hogy megoldást találjanak a járványügyi helyzetben. A portál információ szerint már a kormánnyal is tárgyaltak a folytatás mikéntjéről. Pénteken ülnek össze ismét a döntéshozók, akkor lehet, már többet fognak tudni a csapatok a bajnokság sorsáról. 

Jelenleg mindössze az biztos, hogy április 30-ig nem rendeznek meccseket a PL-ben, és valószínűleg meg fogják hosszabbítani a leállást, mivel a járvány nem csillapodott Nagy-Britanniában. Az országban 19 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, 1200-an vesztették életüket a járvány következtében.