Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Csődöt jelent az egyik legerősebb szlovákiai futballklub

2020.03.30. 18:48

Szerdától felszámolás alá kerül a szlovák élvonal második legeredményesebb futballklubja, a hétszeres bajnok MSK Zilina.

Honlapján közzétett bejelentés szerint a koronavírus-járvány a zsolnai klubra is komoly gazdasági hatással van. A klub finanszírozásának kulcsfontosságú részét a játékoseladások teszik ki, de arra számítanak, hogy 2020 nyarán nullához közeli lesz ez a bevételük.

A klub személyi kiadásainak legnagyobb részét a profi labdarúgók bére teszi ki, így emailben kérték játékosaikat, hogy a vészhelyzet alatt járuljanak hozzá alapilletményük csökkentéséhez, ezzel szolidaritást mutatva a stábtagok és a klub többi dolgozója felé. Az első csapat hangadói azonban jelezték, hogy a szlovák profi labdarúgók szervezetének elnökéhez fordulnak, ő képviseli majd a játékosokat az ügyben.

Jozef Antosík tulajdonos ezt elfogadhatatlannak tartotta, a felszámolás mellett döntött, illetve szerződést bontott 15 játékosával, köztük a legjobban fizetett futballistákkal, valamint azokkal, akiknek idén nyáron vagy a jövő év elején járt volna le a szerződésük.

Az Új Szó című felvidéki lap szerint a folytatásban a csődbiztos meghatározza a klub értékét. Az egész eljárás legalább három hónapig, de akár két évig is tarthat. A klub hivatalosan csak a csődeljárás végén szűnhet meg.

A Zsolnai Testgyakorlók Körét 1908-ban alapították, a klub 1995 óta viseli az MSK Zilina nevet, és legutóbb a 2016/17-es idényben nyerte meg a bajnokságot.

(MTI)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!