Mihály
3 °C
17 °C

A családjával akart lenni a Kisvárdáról elküldött román játékos

2020.04.04. 12:10

A korábbi román válogatott játékos, Iasmin Latovlevici a családjával akart lenni a koronavírus-járvány idején, ezért távozott engedély nélkül a Kisvárda labdarúgócsapatától, írja az MTI.

A 33 éves hátvéd a Gazeta Sporturilor című lapnak adott interjúban elmondta, a magyar klubtól otthoni felkészülési feladatokat kapott, és úgy gondolta, hogy a további utasításokig ezeket Romániában is elvégezheti.

Ha valaki megbetegedne a családból, mit csinálnánk, telefonon ápolnánk egymást? Vagy ha én kerültem volna bajba, mihez kezdtem volna idegenben?

– idézte a sportoló magyarázatát a Mediafax hírügynökség.

Latovlevici elmondta, nem sokat gondolkozott, hanem hazautazott, és az otthonában folytatja a felkészülést, hogy minél jobb állapotban lehessen, amikor véget ér a járvány, és folytatódik az idény. A szerződése felbontásáról kijelentette:

"Ez a Kisvárda döntése volt. Lehet, nem volt már szükségük rám. Valószínűleg segítettem is pénzügyileg a klubnak a távozásommal."

A 13-szoros román válogatott játékos korábban a Steaua Bukarest, a Galatasaray és a Bursaspor labdarúgója is volt. A Kisvárda februárban jelentette be az akkor csapat nélküli Latovlevici szerződtetését, de azóta egy meccsen sem lépett pályára a Kisvárda első csapatában. Mindössze egy félidőt játszott a megye egyes tartalékcsapatban az Ibrány ellen.

A Kisvárda Master Good labdarúgócsapata kedden közölte, súlyos szerződésszegésnek tekinti, hogy két román válogatott játékosa, Gheorghe Grozav és Iasmin Latovlevici engedély nélkül hazautazott Romániába, ezért felbontották velük a szerződést.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!