Az angol futballválogatott szövetségi kapitányának is csökkentették a fizetését

2020.04.06. 15:39

A koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) 30 százalékkal csökkenti az angol válogatott szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek a fizetését, írja a BBC. A 2016-ban kinevezett Southgate évente hárommillió fontot keres, ezzel a szövetség egyik legjobban fizetett alkalmazottja. 

Gareth Southgate
Gareth Southgate
Fotó: Julian Finney / Getty Images Hungary

Átmenetileg azoknak a dolgozóinak is csökkenti a fizetését az FA, akik évente 50 ezer fontot vagy annál többet keresnek, mégpedig 7,5 százalékkal. A szövetség vezetősége is elfogadta a bérek visszavágását, 15 százalékos csökkentésre számíthatnak.

Az FA vezérigazgatója, Mark Bullingham úgy számol, hogy az elmaradt válogatott meccsek és az FA kupa felfüggesztése körülbelül 100 millió font bevételkiesés jelent majd a szövetségnek, de a kormányzati intézkedésektől függően ez akár 150 millió font is lehet. 

A Premier League-csapatok edzői közül eddig David Moyes (West Ham), Eddie Howe (Bournemouth) és Graham Potter (Brighton) vállalták önként a fizetéscsökkentést. A játékosok és a klubok még nem tudtak megegyezni ebben a kérdésben. A Juventusnál Cristiano Ronaldóék az edzőkkel együtt 90 millió euróról mondtak le, gyakorlatilag négy hónapig nem kapnak fizetést. A Barcelona-játékosok 70 százalékos fizetéscsökkentést fogadtak el, a Bundesligában is voltak olyan klubok, ahol a futballisták belementek a bérek csökkentésébe.   • Bérelnék
  • Bankszámla