Mihály
2 °C
16 °C

A FIFA a koronavírus miatt engedélyezi az átigazolási időszak eltolását

2020.04.07. 20:59 Módosítva: 2020.04.07. 21:36

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a játékosok lejáró szerződésének meghosszabbítását ajánlja, és engedélyezni fogja az átigazolási időszak eltolását – írja az MTI.

Ezzel ahhoz igyekszik hozzájárulni a szövetség, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett sorozatokat be lehessen fejezni. A FIFA ezen kívül arra bátorítja a klubokat és a játékosokat, hogy 

  • közösen találjanak megoldásokat a mérkőzések nélküli időszakban felmerülő problémákra,
  • és jussanak megállapodásokra a vitás kérdésekben egy olyan időszakban, amelyben előre nem látható bevételkieséssel kell számolni.

A múlt hétvégén már körvonalazódott iránymutatást kedden támogatta a FIFA tanácsa. A járvány terjedésével a világ legtöbb országában leállt a futball, és szünetelnek a nemzetközi sorozatok is, továbbá kontinenstornákat halasztottak el. Az európai szövetség (UEFA) korábban közölte, hogy mindenképpen azt szeretné, ha a pályán elért eredményekkel lehetne lezárni a 2019/20-as idényt, még akkor is, ha esetleg augusztusig tartana.

Ahogy arról korábban írtunk, sokak szerint sok más területhez hasonlóan a futball is drasztikus változásokon fog átesni a koronavírus-járvány miatt.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!