Bonifác
10 °C
17 °C

Szétszedik a Real fizetéscsökkentést ellenző világbajnokát

2020.04.11. 10:02

A spanyol média és a szurkolók többek között érzéketlennek és a valóságot nem érzékelőnek nevezték Toni Kroost, a Real Madrid labdarúgócsapatának német válogatott középpályását, aki szerint nincs értelme a játékosok fizetését csökkenteni.

„Vissza kellene térnie a földre, mert olyan érzéketlenségről tett tanúbizonyságot, ami nekem fájt” – jelentette ki Tomás Roncero, az As című napilap egyik ismert újságírója, hozzátéve, hogy szerinte Kroos „elfelejtette, hogy kitől kapja a fizetését”. A korábbi kapus és edző, Jorge D'Alessandro arcul csapásnak titulálta Kroos nyilatkozatát, idézi a véleményeket az MTI.

A Real Madrid 30 éves sztárja szerdán úgy fogalmazott, a bércsökkentés egy lehetőség, ő azonban mégis jobb megoldásnak látja azt, ha a futballisták teljes fizetést kapnak, és mindannyian egyénileg eldöntik, hogy hol és hogyan akarnak segíteni.

Olyan ez, mintha adományt kapna a klub a játékosoktól, de erre szerintem a Realnál nincs szükség. Az már egy másik kérdés, hogy mit kezdek a pénzzel, amit kapok, de mindenki el tudja dönteni, hogy milyen területen segít, mert most nagyon sok helyen jól jön a támogatás

– jelentette ki Kroos.

A koronavírus-járvány miatt az elmúlt hetekben több, kényszerszünetet tartó bajnokságban bércsökkentést hajtottak végre a csapatsportágakban érdekelt egyesületeknél. A Real Madridnál a játékosok, edzők és igazgatósági tagok önkéntes alapon 10-20%-os csökkentést vállaltak.