2021-ig zárt kapusak lehetnek az olasz Serie A meccsei

2020.04.12. 14:38

Az olasz média szerint a koronavírus-járvány miatt 2021 januárjáig zárt kapusak lehetnek az olasz futballbajnokság első osztályának, a Serie A-nak a meccsei.  Ezt a Sport Mediaset közölte kormányközeli forrásokra hivatkozva. 

Hasonló lenne a helyzet, mint a teljes leállás előtti egy-két hétben, azzal a különbséggel, hogy a legkockázatosabbnak számító vörös zónákban az újraindulás után sem rendeznének mérkőzéseket egy darabig, ezeket semleges és biztonságosabb helyszínekre raknák át. Mindez azt jelentené, hogy a Serie A-s kluboknak komoly bevételkiesésekkel kellene számolniuk, mivel nem nem tudnának jegyeket eladni. 

A bizonytalanságot fokozza, hogy egyelőre azt sem lehet tudni, mikor indulhat majd újra a futballbajnokság. Az olasz miniszterelnök, Giuseppe Conte szombaton azt mondta, május harmadikáig nem oldják fel a vesztegzárat, mert nem akarják kockáztatni, hogy ismét növekedésnek induljon a napi regisztrált fertőzöttek és a halottak száma.

Ha feloldják a vesztegzárat, akkor a futballklubok május 4-én kezdenék meg a felkészülést, legalábbis a Corriere dello Sport szerint. A bajnokság május végén indulhatna újra, és július közepéig be lehetne fejezni, amennyiben háromnaponta fordulókat rendeznek. 

Olaszország jelenleg a második legfertőzöttebb európai ország Spanyolország után: szombatig 150 ezer koronavírusos esetet regisztráltak, és közel 20 ezer áldozata volt a járványnak.   • Tippek
  • Csok