Fizetési plafont vezet be az AS Roma, de nem közvetlenül a koronavírus miatt

2020.04.14. 17:37

Az AS Roma labdarúgócsapata fizetési plafont vezet be az újonnan érkező játékosok számára - írja az MTI. A Gazzetta dello Sport című sportnapilap értesülése szerint a klubvezetés 3 millió euróban határozta meg a legnagyobb évi keresetet.

Erre azért volt szükség, mert ebben az idényben 160 milliós bérköltsége van az egyesületnek a játékosok felé, miközben jelen állás szerint a csapat sorozatban másodszor lemarad a Bajnokok Ligája-indulást érő helyekről.

Az AS Romának így nem lesz könnyű megszereznie a kiszemelt futballistákat a nyári átigazolási időszakban, mert a spanyol Pedro és brazil Willian a Chelseanél, a belga Jan Vertonghen pedig a Tottenham Hotspurnél ennél többet keres. A rómaiak úgy próbálják majd magukhoz csábítani a futballistákat, hogy különböző célprémiumokkal lehet többet keresni a kijelölt fizetési plafonnál, ilyen a bajnoki cím, az Olasz Kupa elhódítása, vagy éppen a BL-indulás elérése.

Az AS Roma ötödik helyen áll a koronavírus-járvány miatt félbeszakított Serie A-ban, ami ismét csak az Európa-ligára jogosítaná. A második számú európai kupasorozatban a csapat nyolcaddöntős, és a Sevilla lesz az ellenfele.  • Tippek
  • Személyi kölcsön