Emma
5 °C
10 °C

Húsz százalékkal csökkentették a fizetéseket a Mol Fehérvárnál

2020.04.16. 10:53

Három hónapra 20 százalékkal csökkentették a béreket a Mol Fehérvár labdarúgócsapatánál. A döntés a futballklub menedzsmentjét, valamint az első csapat játékosait és a szakmai stáb tagjait érinti, írja az MTI.

„A koronavírus okozta járvány miatt felfüggesztett bajnokságok a sportklubok gazdasági helyzetére is hatással voltak. A kiesett bevételeket figyelembe véve a klub menedzsmentje, valamint az első csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai egyetértettek abban, hogy a nemzetközi, topbajnokságokban is megfigyelhető trendeket követve három hónapra módosítják szerződéseiket, és 20 százalékkal kevesebb bérért folytatják a munkát, mert ők most így tudnak segíteni" – áll a székesfehérvári egyesület honlapján.

Kovács Zoltán sportigazgató hozzátette, hogy

a magyar és a külföldi labdarúgók, valamint a szakemberek azonnal és mindenféle megjegyzés nélkül fogadták el a szerződésmódosítást.

A Mol Fehérvár FC a második helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján a Ferencváros mögött, míg a Magyar Kupában elődöntős. A küzdelmek – a járvány következtében – március közepén szakadtak félbe.