A koronavírus-járvány miatt csúszik a Liverpool stadionjának bővítése

2020.04.28. 07:54

A Liverpool egy évvel elhalasztott stadionja, az Anfield tervezett bővítését a koronavírus-járvány miatt, írja a klub közleménye.

A járvány miatt félbeszakadt angol bajnokságot vezető klub hétfőn jelentette be, hogy a járvány miatt leállították a stadionjuk bővítésének előkészületeit. Korábban úgy tervezeték, hogy a legösszetettebb munkákat a nyári szünet alatt végzik el, de a versenynaptár átalakítása miatt idén erre nem lesz lehetőségük.

így a bővítés legkorábban csak 2023 nyarán fejeződhet be.

A Liverpool vezérigazgatója, Andy Hughes azt mondta, a járvány miatt már eddig is számos késést tapasztaltak a tervezett projektben, ami normális körülmények között is 18 hónapos munka lenne, és legalább két nyári szünetre van szükségük a megvalósításához, amikor pár hétig nem rendeznek meccseket a stadionban.

A jelenleg valamivel több, mint 53 ezres stadiont a tervek szerint 61 ezresre bővítenék úgy, hogy az Anfield Road felé eső lelátó fölé még egy szintet építenének. A plusz hétezer szék beépítése nagyjából 60 millió fontba kerülne a klubnak. Hughes azt mondta, már többször is megvizsgálták a lehetőségeiket, és arra jutottak, hogy a stadion helye és adottságai alapján ennél tovább már nem lehet bővíteni az Anfieldet, írja az NBC Sports.  • Biztosítás