Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A Herthánál megszegték a járványügyi korlátozásokat

2020.05.04. 17:36

Újabb nagy lépést tett a májusi újraindulás felé a német futballélet, miután a Bundesligát és a Bundesliga 2-t szervező DFL közölte, az első körben a két osztály 36 csapatánál elvégzett összesen 1724 koronavírustesztből csak 10 lett pozitív. A teszteket a játékosok mellett az edzőkön, az orvosi stáb tagjain és egyéb csapatalkalmazottakon végezték el.

Az már a hétvégén kiderült, hogy a Kölnnél 3 teszt pozitív lett, azóta pedig az is ismert, hogy a másodosztályú Dynamo Dresden egyik játékosa lett még pozitív, a maradék hat esetről viszont nem közölt egyéb információt a DFL, ami a csapatokat is a teszteredmények visszatartására kért. Így egyelőre a Bundesliga-csapatok közül az Augsburg, a Leipzig és a Mönchengladbach koronavírus-helyzete nem ismert.

Az első körben talált 10 pozitív minta még nőhet a második tesztkörrel, amivel az esetleges hibákat szűrnék ki.

Az még nem eldöntött, hogy mikor folytatódhat a Bundesliga, de Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnöke, Armin Laschet biztos benne, hogy a DFL által kidolgozott, és a kevés pozitív minta által bizonyítottan jól működő biztonsági rendszer lehetővé teszi a bajnokság zárt kapus folytatását.

A Herthánál nem tartották be a járványügyi intézkedéseket

 Egy - azóta törölt - videó tanúsága szerint a Hertha BSC labdarúgócsapatának játékosai nem tartották be a koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségügyi intézkedéseket. Salomon Kalou, a berlini együttes csatára a közösségi oldalán olyan videót osztott meg, amiben játékostársaival az öltözőben beszélget, csapattársai pedig kézfogással és egyéb üdvözlő formákkal köszöntik egymást. A felvételen az is hallatszott, hogy a játékosok a fizetésük csökkentéséről társalognak egymással – írja az MTI. Az azóta letörölt videóban a német Jordan Torunarigha - akit éppen koronavírusra teszteltek - kinevette az egészségügyi dolgozót, aki arra kérte, töröljék a felvételt.

A történtek miatt a DFL élesen kritizálta Kalout, és elfogadhatatlannak nyilvánította a videón látható jelenteket.  Később a berliniek honlapján az elefántcsontparti támadó közleményben kért elnézést, a klub azonban így is felfüggesztette a játékjogát. „Az öltözőről készített videójával Salomon Kalou megsértette csapatunk alapvető szabályait. Úgy viselkedett, hogy az nem méltó a helyzethez, és nem reprezentálja a klub viselkedési normáit” – írta a klub. A felfüggesztés azt jelenti, hogy a játékos nem vehet részt a csapat edzésein.

via Kicker