Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Merkel engedélyt adott, májusban visszatér a Bundesliga

2020.05.06. 16:30 Módosítva: 2020.05.06. 21:16

A német labdarúgó bajnokság első és másodosztálya is folytatódhat májusban, erről is döntött Angela Merkel kancellár. A német futball szövetség a döntés után megvitatta a dolgot, a Bundesliga május 15-én újraindulhat. Nézőkkel természetesen nem lehet meccset játszani, a zárt kapu és a szigorú tesztelés alapfeltétel.

A topligák közül a német indul újra legelőször, a franciáknál erre már nincs esély, ott berekesztették a küzdelmeket. Angliában és Spanyolországban június közepén indulhat újra a futball.

82 német bajnokit kell lejátszani még az élvonalban, hogy eredményt lehessen hirdetni. Biztosra vehető, nem kerül egy teljes csapat két hétre karanténba, ha valakinek pozitív lesz a tesztje.

A Bundesligában a március tizenharmadiki forduló meccset már nem játszották le, a 26. fordulótól folytatják. Dortmund-Schalke, Union Berlin-Bayern München meccs is lesz ebben a körben, de magyar szempontból a Lipcse-Freiburg a legérdekesebb, hiszen mindkét csapatban pályára léphetnek a magyar válogatott játékosai.

A folytatás azért fontos, mert sok klub csődközelbe kerülhetett volna, ha elesnek a közvetítési jogdíjaktól. 

A harmadosztályban is futballozni akarnak, de ennek a menetrendje csak később derül ki.