Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A még mindig kitartó fehérorosz focit is elérte a járvány

2020.05.09. 14:36

Fehéroroszországban a világ nagy részével ellentétben továbbra sem igazán foglalkoznak a koronavírus-járvánnyal, Minszkben például szombaton a távolságtartásra fittyet hányva több mint tízezren vettek részt a Győzelem Napján rendezett katonai parádén. 

Járókelő egy koronavírust ábrázoló győzni fogunk jelentésű felirattal ellátott plakát előtt a fehérorosz fővárosban Minszkben
Járókelő egy koronavírust ábrázoló győzni fogunk jelentésű felirattal ellátott plakát előtt a fehérorosz fővárosban Minszkben
Fotó: Szergej Gric / MTI

A továbbra is robogó fehérorosz foci viszont kénytelen volt fejet hajtani a járvány előtt, a másodosztályú bajnokságban el kellett halasztani egy vasárnapi meccset, miután az egyik csapat játékosát vélhetően koronavírussal diagnosztizálták – írja az MTI. Az FK Gomel – Arszenal Dzjarzsinszk mérkőzést 4. forduló kényszerű programváltozásáról a házigazda gomeli futballklub honlapja adott hírt szombaton.

Alig néhány olyan ország maradt a világon, ahol nem szüntették be a bajnokságokat, Európában jelen állás szerint Fehéroroszország az egyetlen ilyen, ráadásul a csapatok változatlanul nézők előtt játsszák a meccseket. Emiatt egy sor focirajongó kényszerűségből ezt kezdte el követni, ami szült furcsa pillanatokat, az FK Szluck például nemrég kengurus gólörömmel üzent a hirtelen jött ausztrál rajongóinak.