A futball nélkül maradt Ukrajnában magyar meccseket közvetítenek

2020.05.21. 20:11

Ukrajnában is ki vannak éhezve már a futballra, és mivel a helyi bajnokság még nem indulhatott újra a koronavírus-járvány miatt már a magyar NB I. és a Magyar Kupa mérkőzéseit is közvetítik. 

A Nemzeti Sport írt arról, hogy az M4 Sport és az egyik ukrán sportcsatorna megállapodott arról, hogy szombaton a helyi Sport 2-n leadják a Ferencváros–Debreceni VSC és a Mezőkövesd–Fehérvár, valamint az MTK–Honvéd meccseket. 

A magyar csapatokban több ukrán futballista is játszik, a Ferencvárosban Ihor Haratyin és Olekszandr Zubkov, a Debrenben Jurij Habovda, a Fehérvárban az ötszörös válogatott Ivan Petrjak, míg a Mezőkövesdben Danilo Rjabenko, Andrij Neszterov és Mihajlo Meszhi. Ukrajnában azonban a Fradi-edző Szerhij Rebrov lehet a legismertebb. 

Van több olyan magyar nemzetiségű játékos is, aki Ukrajnában született a DVSC-s Nagy Sándor és Kusnyír Erik, valamint a mezőkövesdi Vajda Sándor.

Ukrajnában valószínűleg már csak egy hetet kell kibírni hazai futball nélkül, mert a tervek szerint május 30-án újraindul az ukrán bajnokság is.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM