Lehel
17 °C
27 °C

6000 forintos védőmaszkokból csinál pénzt a Barcelona

2020.05.26. 11:42

Érdekes módon lovagolja meg a koronavírus-járványt az FC Barcelona: a klub színeivel ellátott védőmaszkokat hoztak forgalomba. A háromféle színösszeállításban és méretben kapható maszkok 18 euróba, azaz átszámítva körülbelül 6000 ezer forintba kerülnek, írja az MTI. A maszkokat a szurkolói boltban, illetve a klub webshopjában lehet megvásárolni.

FC Barceolna
FC Barceolna

A leírás szerint a maszkok ökológiailag ellenőrzött gyapjúból készültek, megfelelnek az egészségügyi előírásoknak, nyolc óra használat után viszont ki kell őket mosni. A klub szerint negyven mosáson át garantált a szűrő hatás. Azt írja honlapján a klub, hogy a jövőben más típusú maszkokat is árusítanak majd. 

A La Liga március 12-én állt le a járvány miatt, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök pedig szombaton jelentette be, hogy júniusban folytatódhat a bajnokság, amiből tizenegy teljes forduló, összesen 110 meccs van még hátra. A bajnokságot a Barcelona vezeti a Real Madrid előtt. 

Spanyolországban regisztrálták a második legtöbb koronavírusos esetet Európában, több mint 282 ezer embernél mutatták ki a vírust, a halálos áldozatok száma meghaladta a 26 ezret.  Többi focista is megbetegedett, a Valenciánál, az Espanyolnál, az Atlético Madridnál és a Deportivo La Corunánál találtak fertőzötteket.