A Honvéd 11-esekkel lett újra Magyar Kupa-döntős

2020.05.27. 08:39

A Budapest Honvéd két nulla-nullás meccs és tizenegyespárbaj után jutott be újra a Magyar Kupa döntőjébe. Az MTK-t 5-4-re verte a büntetőkkel. 

A novemberben felavatott Puskás Arénában ez volt az első klubok közötti mérkőzés. A stadiont a Honvéd választotta, mert a Bozsik Stadion átépítés alatt áll, a hazai meccseiket pedig ideiglenesen pont a MTK stadionjában játszották. 

Az elődöntő első meccse gól nélkül zárult, és a visszavágón sem talált be szabályosan egyik csapat sem. Az első félidőben az MTK-nak volt egy nagy helyzete, amit Tujvel kapus bravúrral védett, majd a hazai csapatból Lanzafame fejelt kapuba, de les miatt nem adták meg a gólt. 

A második félidőben az MTK veszélyeztetett többször távoli lövéssel, de Tujvel ezeknél is a helyzeteknél is magabiztos volt. A hosszabbítás elején Gazdag hagyta ki a meccs ziccerét, rávezette a kapusra a labdát, majd belelőtte Vargába, a túloldalon pedig Prosser helyzetét védte Tujvel. 

A hosszabbítás második fele hosszú várakozás után kezdődött csak el, írja az MTI, mivel a játékvezetők nem tudták, hogy a hosszabbításban járó hatodik cserelehetőséghez jár-e negyedik játékmegszakítási lehetőség is, végül a percekig tartó tanácskozás után arra a helyes megállapításra jutottak, hogy igen. Az utolsó 15 perc már nem hozott izgalmas pillanatokat, így a döntés a 11-esekre maradt, amelyben a Honvéd bizonyult jobbnak. A párharc a hatodik párban dőlt el, amikor Gera Dániel fölé lőtt, Hidi Patrik pedig betalált.

Az elődöntő másik meccsén a Mezőkövesd 2-2-t játszott a Fehérvárral, és idegenben lőtt több góllal jutott tovább, miután az első meccs 1-1 lett.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Budapest Honvéd-MTK Budapest (NB II) 0-0 - 11-esekkel: 5-4
Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Solymosi
    Továbbjutott: a Budapest Honvéd 0-0-s összesítéssel, 11-esekkel.
    sárga lap: George (9.), Mezgrani (43.), Szendrei (103.), Moutari (118.)  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön