Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Testi érintkezéses edzésekkel folytatódhat a rákészülés a Premier League újraindítására

2020.05.27. 19:52 Módosítva: 2020.05.27. 21:32

Az angol labdarúgó-bajnokság klubjainak képviselői szerdán egyhangúlag megszavazták a csapatos edzések megkezdését, amelyben a testi érintkezések is engedélyezettek - írja az MTI.

A Premier League újraindításának első üteme azzal indult a múlt héten, hogy a kiscsoportos tréningek elkezdődtek, de azokban a testi érintkezés tiltott volt. A szerdai bejelentés szerint mostantól engedélyezett, hogy a játékosok közös tréningeken vegyenek részt, ugyanakkor előírás, hogy a szükségtelen kontaktusok számát a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék.

A második ütemmel egyidejűleg folytatódik a játékosok és a szakemberek folyamatos tesztelése, az első szakaszban nyolcan produkáltak pozitív eredményt. A liga szerdai tájékoztatása szerint hétfőn és kedden 1008 embert vizsgáltak és közülük négyről derült ki, hogy megfertőződött. A pozitív esetek három klubot érintenek. Az érintetteknek hét napra karanténba kell vonulniuk.

Kapcsolódó

Sokkolta a Premier League-kapust, hogy elkapta a vírust

A Bournemouth kapusa, Aaron Ramsdale egy hete még negatív tesztet produkált.

A brit kormány múlt vasárnap jelentette be, hogy hétfőtől engedélyezi a csapattréningeket a biztonsági távolság betartása nélkül, ugyanakkor a javaslata az volt, hogy csak két-három játékos gyakoroljon közös csoportban.

Néhány játékos az elmúlt hetekben aggodalmának adott hangot a folytatással kapcsolatban, de most úgy tűnik, hogy a Premier League júniusban újraindulhat. A világ leggazdagabb bajnokságában március 13-a óta nem játszottak mérkőzést, a liga mostani bejelentése szerint azonban "zajlik az egyeztetés és tovább folytatódik a munka a szezon újraindítása érdekében".

Kapcsolódó

Sérüléshullám vár a járvány után visszatérő focistákra

25 százalékkal megnőhet a sérülések esélye a szezon végi erőltetett menetben.

Az élvonalbeli klubok képviselői csütörtökön újabb telefonos konferenciabeszélgetést tartanak arról, hogy június második felében folytatódhasson az idény zárt kapus mérkőzésekkel. Az egyeztetésen a tervezett program is terítéken lesz. Ha valamiért mégsem sikerülne befejezni a 2019/20-as idényt, az a ligának nagyjából 750 millió fontos bevételkiesést jelentene a brit média számításai szerint, a televíziós közvetítési díjak összege ugyanis körülbelül ennyi.  • Vennék
  • Hírek