Ottó
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Argentínában már nagyon várják, hogy Messi hazatérjen

2020.05.30. 18:32

Argentínában remélik, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás futballistája, nevelőegyesületében, a Newell's Old Boysnál fejezi be játékoskarrierjét.

A világklasszist visszavárók nevében a Rosario városában működő klub alelnöke, Cristian D'Amico nyilatkozott a Tribal Footballnak: "ha egyszer elhagyja a Barcelonát, nálunk fog játszani". Hozzátette, ez nem csak rajtuk múlik, az argentin szövetség is segíthet nekik. A 138-szoros válogatott Messi korábban már beszélt arról a vágyáról, hogy karrierjét szeretné élete első csapatánál lezárni.

A jövő hónapban 33 éves sztár, mielőtt gyerekként családjával Barcelonába került volna, 1994 és 2000 között pallérozódott a Newell's Old Boysnál. A katalánok elitalakulatánál, amelyben 2004-ben mutatkozott be, 2021. június 30-án jár le jelenlegi szerződése, s bár a hosszabbításról még nem állapodott meg a spanyol bajnoki címvédő együttes vezetőivel, biztosra vehető, hogy ez meg fog történni.

Korábban spanyol lapok arról írtak, hogy Messi egy feltétellel maradna a Barcelonában: ha Neymar nem tér vissza, ő sem marad. Olyan hírek is voltak, hogy az argentin akár már a nyáron távozhat. 

(MTI/Index)