Oszkár
20 °C
29 °C

Elképzelhetetlen, hogy egy 60-80 ezres stadionban nincs hely szurkolóknak

GettyImages-1206106734
2020.06.01. 18:10

Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) elnöke szeretné, ha júliustól már nézők előtt rendezhetnék a Serie A mérkőzéseit. „Elképzelhetetlen, hogy egy 60 vagy 80 ezer fős stadionban nincs hely a szurkolók egy kisebb csoportja számára a szükséges óvintézkedések mellett. Tiszta szívből kívánom, hogy így legyen” – nyilatkozta az olasz futballelnök az MTI szerint.

A Serie A várhatóan június 20-án, egyelőre zárt kapu mögött folytatódik majd, eleinte csak a csapatok, az alkalmazottak, az újságírók és a hivatalos személyek mehetnek be a stadionokba, egyszerre maximum 300-an.

Gabriele Gravina kijelentette, aggódott, amikor Franciaországban befejezettnek nyilvánították az idényt. „Az volt a legnehezebb nap, hiszen amikor az öt nagy bajnokság közül az egyiket elveszítettük, tudtuk, ez ránk is súlyos hatással lehet” – mondta. A szövetség elnöke közölte, új javaslatokkal fognak előállni annak érdekében, hogy az illetékesek változtassanak a jelenlegi karanténszabályon. Ennek értelmében ha egy játékos vagy stábtag pozitív koronavírus-tesztet produkál, akkor az egész csapatnak 14 napot elszigeteltségben kell töltenie az edzőközpontban, a fertőzött pedig karanténba kerül.

A szövetség elnöke elárulta, folyamatosan tartják a kapcsolatot Vincenzo Spadafora sportminiszterrel, és bár voltak feszült pillanatok, ugyanazt az alapelvet vallották: a labdarúgásnak újra kell indulnia, amikor az ország elkezd visszatalálni a megszokott kerékvágásba.

(Borítókép: Az üres Allianz Stadium Torinóbanm 2020. március 8-án, a Juventus–Internazionale mérkőzés előtt. Fotó: Valerio Pennicino / Getty Images Hungary)