16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Az al-Ainnak sem kell Dzsudzsák, már keresik az utódját

2020.06.05. 13:51

Egyre több jel utal arra, hogy megválik Dzsudzsák Balázstól jelenlegi klubja, az egyesült arab emírségekbeli al-Ain. A Csakfoci.hu sajtóhírekre hivatkozva azt írta, hogy a csapatnál már nem számolnak a magyar válogatott csapatkapitányával, és nagy erőkkel keresik az utódját. Az is sokat sejtető, hogy a magyar focista nem tért vissza június elején az Emírségekbe. A csapat edzőtábora július elején kezdődik, az orvosi vizsgálatokat június 20-án kezdik meg. 

Ennél is erősebb jelzés lehet az Al-Ain csütörtöki Twitter-bejegyzése, amelyben arról írnak, hogy a csapat portugál edzője, Pedro Emmanuel másik szélsőt szeretne igazolni Dzsudzsák helyett. 

Dzsudzsák szerződése hamarosan lejár, ingyen igazolhatóvá válik. Korábban az a hír járta, hogy az al-Ain szeretné megtartani a magyart, és szerződést hosszabbítanának vele. 

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben. Előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került jelenlegi csapatához, az al-Ainhoz. Az Ittihad Kalba még azelőtt küldte el Dzsudzsákot, hogy lejárt volna a szerződése;

a klubelnök egy tévéműsorban azt mondta, hogy sem védekezésben, sem pedig támadásban nem képes már megfelelően teljesíteni a 33 éves magyar szélső.

Dzsudzsák május elején tért vissza Magyarországra a külügyminisztérium segítségével. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott csapatkapitányként diplomata-útlevéllel rendelkezik. A járványügyi előírások szerint két hét házi karantén várt volna Dzsudzsákra, de Orbán Viktor fotója lebuktatta, hogy ezt nem töltötte le. A rendőrség nem volt hajlandó választ adni kérdésünkre, hogy vizsgálják-e a karanténszegést. Az RTL Híradónak adott válaszukból viszont azt következik, hogy a focista diplomáciai mentessége miatt hagyhatta el korábban a karantént. Dzsudzsák később a Honvéd–MTK kupaelődöntőn tűnt fel Szijjártó Péter külügyminiszter társaságában, egyikükön sem volt maszk. A Deák téri kettős gyilkosság miatt szerveződött tüntetésen is megjelent Dzsudzsák; a Magyar Nemzet cikke szerint ő nyugtatgatta az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) épülete előtt összegyűlt szélsőjobbos szurkolókat.   • Hírek
  • Bankszámla