Megbüntették a Honvédot és a Mezőkövesdet a kupadöntő miatt

2020.06.05. 15:20

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága pénteken 1-1 millió forint pénzbírságra büntette a Honvédot és a Mezőkövesdet, miután a szerdai Magyar Kupa-döntő után a focisták kimentek a szurkolók közé ünnepelni, megszegve ezzel a járványügyi szabályokat. A kupadöntőt egyébként a Honvéd nyerte 2-1-re. 

Az MLSZ pénteken kiadott közleményében arra figyelmeztette a klubok, hogy a szabályok megsértése esetén haladéktalanul fegyelmi eljárást indít; továbbra is tilos, hogy a játékosok a szurkolókkal együtt ünnepeljenek a gólok után vagy a meccsek végén. 

A kupadöntőn más problémák is voltak; az ultrák semmibe vették a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, nem tartották be a kormányrendeletben előírt másfél métert. A rendőrség ilyen esetekben szankcionálhat, az MLSZ szerint a kupadöntőn történtekért őket büntethetik meg. 

A kupadöntő még nemzetközi sajtó figyelmét is  felkeltette , mivel az európia országok közül elsőként Magyarországon engedték vissza a szurkolókat a stadionokba. Ezt a május 27-i kormányrendelet tette lehetővé; az NB I. hétvégi fordulóját már úgy tartották meg, hogy korlátozott számban szurkolók is lehettek a meccseken, az új Puskásban megrendezett Magyar Kupa-döntőre pedig  10 ezer szurkoló mehetett ki.  • Hírek
  • Személyi kölcsön