Szabolcs
20 °C
35 °C

Megmagyarázta Dzsudzsák, miért nem tért még vissza az Emírségekbe

2020.06.06. 18:37 Módosítva: 2020.06.18. 16:41

 Egyre több jel utal arra, hogy megválik Dzsudzsák Balázstól jelenlegi klubja, az egyesült arab emírségekbeli al-Ain. A csapat edzője másik szélsőt szeretne igazolni a magyar válogatott csapatkapitánya helyett, már keresik az utódját, erről maga a klub írt honlapján. 

Dzsudzsák klubváltására utalhat az is, hogy még nem tért vissza az Egyesült Arab Emírségekbe. Dzsudzsák az M1 szombati műsorában ezt azzal magyarázta, hogy szabadságot kapott klubjától, mert még nem lehet tudni, hogy folytatják-e a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságot.

Ha újraindul a bajnokság, akkor jövő vasárnap valószínűleg vissza kell térnie csapatához.

Az al-Ain honlapja szerint július elején vonul edzőtáborba a csapat, az orvosi vizsgálatokat június 20-án kezdik meg. 

Dzsudzsák május elején tért vissza Magyarországra a külügyminisztérium segítségével. Ekkor derült ki, hogy a magyar válogatott csapatkapitányként diplomata-útlevéllel rendelkezik. A járványügyi előírások szerint két hét házi karantén várt volna Dzsudzsákra, de Orbán Viktor fotója  lebuktatta , hogy ezt nem töltötte le.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák 2016 óta játszik az Egyesült Arab Emírségekben. Előbb az al-Vahda, majd pedig az Ittihad Kalba játékosa volt, télen került jelenlegi csapatához, az al-Ainhoz. Az al-Ain FC 19 forduló után második helyen áll az Egyesült Arab Emírségek bajnokságában.