Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Valószínűleg lőttek annak, hogy Neymar a nyáron visszatérjen a Barcához

2020.06.16. 17:13

A Le Parisien című francia napilap szerint gyakorlatilag nullára csökkent annak a valószínűsége, hogy Neymar, a Paris Saint-Germain brazil futballistája még ezen a nyáron visszatér előző csapatához, az FC Barcelonához - olvasható az MTI hírében. 

A francia lap elsősorban a Barcelona gazdasági helyzetével magyarázza a dolgot, mert egyébként mind a Barca, mind Neymar részéről megvan az igény az újabb közös folytatásra. Korábban Messi is jelezte, akkor maradna a klubnál, ha Neymar visszatér.

Neymarnak, aki 2017-ben átigazolási csúcsösszegért, 222 millió euróért került át Barcelonából a francia klubhoz, 2022 júniusában jár le szerződése a párizsiaknál. Az újság azt valószínűsíti, hogy a brazil visszaigazolásának ügyében a felek jövő nyáron juthatnak megállapodásra, és az üzlettel a koronavírus-járvány következtében szintén jelentős anyagi károkat elszenvedő PSG is jól jár, mert a Neymar leigazolásába fektetett pénzek jelentős része megtérül számára.

A 28 éves válogatott csatár a PSG-ben játszott eddigi 80 tétmeccsén 69-szer volt eredményes, és az elmúlt három évben a többi között három bajnoki címet és két francia Szuperkupát nyert együttesével.