Boglárka
19 °C
35 °C

Siralmas, amit a Debrecen a tök utolsó ellen mutatott

DEBRE20200627031
2020.06.28. 17:00

Az 1-1-gyel záruló Debrecen-Paks meccsen az utolsó pillanatokban kétszer is volt lehetősége arra a hazai csapatnak, hogy megnyerje a meccset, de a kapufa nem segített. Már a meccs utáni sajtótájékoztatón elhangzott, mégsem ezen az utolsó meccsen esett ki a Loki, hanem a Kaposvár ellen.

A Kaposvár tök utolsó lett a bajnokságban, összesen 14 pontot szerezve, ebből hetet a Debrecen ellen kapart össze.

A három meccsük így nézett ki.

  • Debrecen-Kaposvár (augusztus 31.) 0-1
  • Kaposvár-Debrecen (december 14.) 4-1
  • Debrecen-Kaposvár (június 5.) 1-1

Az első két meccsen még Herczeg András ült a kispadon, a kínos vereség után nem, a két ünnep közt mondott le, és jött helyette Vitelki Zoltán, akinek szintén a Kaposvár elleni meccs volt az utolsó, és jött helyette Kondás Elemér, akivel 2014-ben még bajnok volt a csapat. A Debrecen a júniusi Kaposvár elleni meccsen vezetett, akkor a 87. percben jött az egyenlítő gól.

Egy ilyen kudarcnak nagyon sok oka van, de az tény, ha csak a júniusi meccs megvan, akkor más az utolsó meccs hangulata, mert akkor a csak magyarokkal felálló Paks van győzelmi kényszerben.

A Debrecennek a másodosztályban a szabályoknak megfelelően csak magyar játékosokkal veheti fel a harcot. A debreceni utánpótlás nagy esélyt kap, de a gyors visszajutás így sem lesz könnyű.

Borítókép:  A debreceni Tőzsér Dániel csapatkapitány (j) és Haris Attila (b), valamint a pályára berohant debreceni szurkolók a Debreceni VSC - Paksi FC mérkőzés után a debreceni Nagyerdei Stadionban 2020. június 27-én (MTI/Czeglédi Zsolt)