Lenke
14 °C
28 °C

Kétmilliós büntetést kapott az MLSZ-nek beszóló fociedző

2020.06.29. 18:12

Kétmillió forintra büntette Kuttor Attilát, a Mezőkövesd vezetőedzőjét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Kuttor a Debrecen elleni, hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sportnak olyan nyilatkozatot adott, amellyel a fegyelmei bizottság szerint "kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa", emiatt kell fizetnie.

Kuttor a meccs után azt mondta:

Mérkőzések óta ki akarnak minket végezni (...) Szabályos gólt szereztünk, az ellenfél meg egy lesgólt fejelt... Nyugodtan indulhat az Európa Ligában az, aki akar vagy akit az MLSZ megjelöl, de a munkánkat, amit leteszünk a pályára, azt folyamatosan hétről hétre veszik el.

A Mezőkövesd, amely ezen az ominózus meccsen 1-0-ra kapott ki, az utolsó fordulóig versenyben volt az Európa Liga-indulást jelentő 3. helyért. A dobogót és a kupaszereplés jogát végül az Orbán Viktorhoz számtalan szálon kötődő Felcsút szerezte meg.

A fegyelmi bizottság ezután indított eljárást az edzővel szemben. A bizottság hétfői határozata indoklásában kiemelte: a döntés meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a testület egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

Az MLSZ hivatalának kiegészítésében úgy fogalmaznak: "véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után".

Az NB I. utolsó fordulóinak további fegyelmi eljárásait csütörtöki ülésén folytatja le a bizottság, írja az MTI.