Salamon
0 °C
13 °C

Az Európa-liga két nyolcaddöntőjét semleges helyszínen kell megrendezni

2020.07.09. 20:19

Két kivételtől eltekintve a normál módon rendezik a két európai labdarúgó kupasorozat, a Bajnokok Ligája és az Európa-liga nyolcaddöntőinek március közepéről augusztus elejére halasztott visszavágóit - írja az MTI.

Az Európa-ligában két olasz-spanyol párosításnál már a nyolcaddöntők első találkozóit sem tudták megrendezni. Az Internazionale-Getafe és a Sevilla-AS Roma párharc így most a többitől eltérően egyetlen találkozón, semleges helyszínen dől el. Ennek a két összecsapásnak Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartománya ad otthont. A nyolc El-mérkőzést augusztus 5-én vagy 6-án rendezik.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőiben hátralévő négy visszavágót, a Manchester City-Real Madrid (az első meccsen 2-1), a Bayern München-Chelsea (3-0), a Juventus-Lyon (0-1) és a Barcelona-Napoli (1-1) találkozókat az eredetileg is pályaválasztó együttesek otthonában játsszák le, augusztus 7-én vagy 8-án.

A BL-ben négy együttes - az Atalanta, az Atlético Madrid, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig, valamint a Paris Saint-Germain - már az előtt biztosította helyét a legjobb nyolc között, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették volna a küzdelmet.

Mindkét kupasorozat találkozóit zárt kapuk mögött játsszák. Az már június közepén eldőlt, hogy a BL-ben és az El-ben is nyolccsapatos tornával fejezik be a sorozatot, előbbit Portugáliában, utóbbit Németországban. A negyed- és elődöntők mindkét sorozatban a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el.

A BL-tornára Lisszabonban kerül sor augusztus 12. és 23. között, míg az El-tornát Gelsenkirchen, Düsseldorf, Duisburg és a döntő helyszínéül is szolgáló Köln rendezi augusztus 10. és 21. között. A sorsolást pénteken tartják Nyonban.