Zsófia
17 °C
21 °C

Több meccsre sem állt ki, kizárták az ukrán élvonalból a Karpati Lviv focicsapatát

2020.07.09. 21:08 Módosítva: 2020.07.09. 21:19

Kizárták az ukrán élvonalból a Karpati Lviv futballcsapatát, amely nem állt ki több találkozóra - írja az MTI. Az ukrán szövetség (UAF) csütörtökön közölte: az együttes - amely a 12 csapatos első osztályú bajnokság alsóházi rájátszásában szerepelt, és ott utolsó helyen állt - korábbi eredményeit nem törölték, a hátralévő találkozóit 3-0-val az ellenfeleknek írták jóvá.

Arról viszont nem született egyértelmű döntés, hogy a következő idényben az együttes a másodosztályban vagy csak alacsonyabb szinten játszhat-e tovább. Igor Grisenko, a szervezet fegyelmi bizottságának tagja kifejtette: a klubnak joga van benyújtani a kérelmét, hogy a másodosztályban induljon, aztán majd az UAF eldönti, hogy megfelel-e a kritériumoknak vagy sem. A Karpati Lviv a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck után az ország egyik legnépszerűbb klubja, 1969-ben elhódította a Szovjet Kupát, többször szerepelt az európai kupaporondon. A gárda Ukrajna nyugati részének legnagyobb városában székel, az elmúlt időszakban azonban gazdasági nehézségekkel küzdött.

Június elején a teljes lvivi futballklubot karantén alá helyezték, miután kiderült: a klub játékosai és további alkalmazottai közül 25-nek - 11 futballistának és 15 stábtagnak, köztük több edzőnek - pozitív lett a koronavírus-tesztje. A márciusban felfüggesztett ukrán bajnokságban az újrakezdést követően sorozatban négy találkozóját nem tudta lejátszani a lvivi együttes, majd egy döntetlent követett volna a szombati találkozója, amely szintén elmaradt. A szezonban még három fellépése lett volna a csapatnak.