Eljött a kapuscsere ideje a Manchester Unitednél az angol legenda szerint

GettyImages-1257076465
2020.07.20. 08:53 Módosítva: 2020.07.20. 10:18

Alan Shearer szerint a következő szezonban David de Gea helyett Dean Hendersont kellene a Manchester United kapujába állítani, írja az MTI.

A korábbi 63-szoros angol válogatott csatár, a Premier League történetének legeredményesebb játékosa az FA Kupa vasárnapi elődöntője után mondta el határozott véleményét, miután a spanyol kapus az első félidő végén és a második elején is hibázott. A meccset a Chelsea 3-1-re nyerte meg, ezzel bejutott az augusztus 1-jei döntőbe, ahol az Arsenal lesz az ellenfelük.

A 29 éves De Gea korábban is többször bizonytalankodott, emiatt felerősödtek a hangok, miszerint a Manchester Unitednek kapust kéne cserélnie. Az évek óta kölcsönben szereplő, az elmúlt két szezonban a Sheffield Unitedben védő 23 éves Henderson megbízható teljesítményt nyújt.

Ha egy kapus elkövet egy hibát, esetleg kettőt, gondolhatod még azt, hogy ragaszkodnod kell hozzá, de itt ez többször előfordul

– mondta Shearer, aki szerint itt lenne az ideje Henderson visszahívásának.

Ole Gunnar Solskjaer, az MU vezetőedzője azt mondta a mérkőzés után, hogy De Gea – a hibák ellenére – mentálisan erős, ugyanakkor a klub korábbi védője, Phil Neville úgy látja, hogy a spanyol kapus önbizalomhiányban szenved, szerinte egy jobb formában lévő De Gea mindhárom, gólt eredményező lövést védte volna. Éppen ezért ő még nem írná le De Geát.

(Borítókép: David de Gea a Manchester United–Chelsea FA Kupa-elődöntő után 2020. július 19-én a Wembley-stadionban. Fotós: Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)  • Hírek
  • Csok