Előd
9 °C
17 °C

Mihajlovic: Ez a futball nem futball, nem érdekel

2020.07.26. 16:12

Az MTI híre szerint Sinisa Mihajlovic, a Bologna vezetőedzője nem kér a zárt kapus mérkőzésekből, a nézők nélküli futballból. "A nézők nélküli játék fájdalmas, és ez nem motiváció kérdése. Hosszú ideig szurkolók nélkül futballozni fárasztó dolog. Tudom, hogy ez volt az egyetlen módja a szezon befejezésének, de remélem, a stadionok szeptembertől ismét nyitva lesznek" - nyilatkozta a szerb edző.

Hangsúlyozta, ha választhatna, hogy a következő szezon mérkőzéseit zárt kapuk mögött rendezzék, vagy egyáltalán ne játsszák le, ő utóbbira szavazna. "Ez a futball nem futball, így torzul a bajnokság. Ez a frigid foci nem érdekel. Ezek a mérkőzések rosszabbak, mint az edzések, és ezt nemcsak én gondolom így" - dohogott Mihajlovic.

A szurkolókat a koronavírus-járvány miatt tiltották ki a stadionoktól, bár Vincenzo Spadafora sportminiszter pénteken azt mondta, hogy szeptemberben - a közegészségügyi helyzet függvényében - visszatérhetnek a lelátókra. Mihajlovic egy éve jelentette be, hogy leukémiával küzd, ennek ellenére folytatta munkáját a Bologna szakmai stábjának élén, sőt júniusban 2023-ig meghosszabbította a szerződését.