Nándor
3 °C
16 °C

Bahrein is vett magának egy focicsapatot Párizsban

2020.07.28. 12:43

A bahreini királyság részvényese és főszponzora lett a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris FC csapatának, írja az MTI.

A klub közleménye szerint Bahrein 20 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben, melynek célja, hogy a következő három év alatt az élvonalba jusson. A Paris FC további külföldi befektetőket szeretne megnyerni, azonban a klub vezetése és működésének ellenőrzése a továbbiakban is a francia többségi tulajdonosi kör feladata lesz.

Bahrein már korábban is hajtott végre befektetéseket a sportban, 2007-ben például részvényeket vásárolt a Forma-1-es McLaren istállóban. Az országúti kerékpársportba 2017-ben szálltak be.

Az első osztályban bajnok Paris Saint-Germain-ben 2011-ben katari befektetőcsoport szerzett tulajdonrészt, a PSG pedig azóta hétszer lett bajnok, ugyanennyi alkalommal nyerte meg a Szuperkupát, ötször pedig a Francia Kupát és a Ligakupát. A Bajnokok Ligáját ugyanakkor az elmúlt kilenc évben egyszer sem sikerült megnyernie a csapatnak.