Hagi lemondott a saját csapata edzői posztjáról

2020.08.03. 11:52

Lemondott az FC Viitorul Constanta menedzseri posztjáról Gheorghe Hagi, miután csapata odahaza kikapott a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-tól, írja a MTI.

Az 55 éves Hagi - aki a klub tulajdonosa is egyben - vasárnap este közölte, továbbra is a Gheorghe Hagi Futballakadémiánál marad, ahol a technikai igazgató mellett gyerekek és serdülők képzésével kíván foglalkozni.

Hozzátette, Gheorghe Popescu klubelnökkel már a következő napokban új vezetőedzőt keresnek a Viitorulnak, hogy az új szakvezetőnek legyen ideje megismerni a csapatot a Liga 1 következő szezonja előtt.

A lemondás okairól a 124-szeres román válogatott Hagi nem nyilatkozott, de az egy nappal azt követően történt, hogy a konstancai csapat hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Sepsi OSK-tól a román bajnokság rájátszásának alsóházában. Hagi csak azt említette meg, hogy a csapat kispadján 2014 és 2020 között edzői karrierje legszebb pillanatait élte meg. A Viitorullal 2017-ben megnyerték a román bajnokságot, 2019-ben pedig a kupát és szuperkupát is.

Általános meglepetést okozott a Viitorul azzal, hogy az idei bajnokságban kimaradt a hat legjobb csapat rájátszásából, és a nyolccsapatos alsóházba került. Ott rendkívül kiélezett a verseny a kiesés elkerüléséért. Csak a Viitorul és a nagyszebeni Hermannstadt jövő évi első osztályú szereplése biztos, a Chindia Targoviste pedig biztos kieső. A szintén kieső helyen álló Dinamo Bukarest legalább tíz játékosa elkapta a koronavírust, ezért a csapat több mérkőzését sem tudta lejátszani.  • Hírek
  • Hírek