Jeromos
9 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Kupadöntőszabályokkal dőlt el a román futballbajnokság első helye

2020.08.03. 23:34

Hatodik bajnoki címét szerezte meg hétfő este Romániában a kolozsvári CFR labdarúgócsapata, írja az MTI.

Az erdélyi klub a bajnoki címet eldöntő mérkőzésen idegenben 3-1-re legyőzte az Universitatea Craiovát. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága pár órával a mérkőzés előtt döntötte el, hogy Universitatea Craiova - CFR Kolozsvár mérkőzést a kupadöntők szabályai szerint játsszák le, döntetlen eredmény esetén hosszabbítanak, és ha ekkor sem vívta ki egyik csapat sem a győzelmet, büntetőrúgásokkal döntik el a bajnoki cím sorsát.

A szokatlan megoldásra azért volt szükség, mert az UEFA augusztus 3-i határidőt szabott meg az országos szövetségeknek az európai kupákban részt vevő csapatok lejelentésére, a román bajnokság rájátszásában pedig - az Astra Giurgiunál észlelt koronavírusos fertőzések miatt - még nem játszottak le minden mérkőzést.

Az állás szerint azonban már csak az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Craiovának és a Kolozsvárnak maradt matematikai esélye a bajnoki cím elnyerésére, ezért kettejük meccse a román bajnokság döntőjévé alakult.

A Craiován lejátszott közönség nélküli mérkőzésen a hazai csapat szerezte meg a vezetést, de a CFR-nek még a szünet előtt sikerült egyenlítenie. A második félidőt pedig egyértelműen a kolozsváriak uralták, és két gólt is szereztek. 

Az 1907-ben Kolozsvári Vasutas néven bejegyzett csapat tavaly és tavalyelőtt is nyert a román bajnokságban.