Móric
10 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Az Atlético még mindig nem utazott el a BL végjátékára

2020.08.10. 13:00

A vasárnap kitudódott két pozitív koronavírusteszt miatt, a korábbi tervekkel ellentétben az Atlético Madrid nem utazott el hétfőn Lisszabonba a  Bajnokok Ligája zárótornájára, írja az MTI.

Az Atlético később megerősítette, hogy a horvát válogatott védő, Šime Vrsaljko az egyik, és az argentin Ángel Correa a másik koronavírus-fertőzött játékosuk. Mindkét játékos tünetmentes, és otthoni karanténban várják, hogy negatív legyen a tesztjük. A klub közleménye szerint kedden az első csapat 21 játékosa mellett az ifik közül Alex Dos Santos, Manu Sánchez, Riquelme és Toni Moya fog még elutazni a BL portugáliai végjátékára.

A klub egy napja jelentette be, hogy a 93 fős küldöttség két tagjának pozitív lett a tesztje, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A spanyol sajtó úgy tudta, hogy két játékosról van szó, ezt azonban az Atlético egy darabig nem erősítette meg, csak annyit közölt, hogy az érintettek házi karanténba kerültek.

A hétfő délelőtti edzés elmaradt, utazás helyett a delegációra újabb tesztek várnak a nap során a majadahondai edzőközpontban, és egyelőre nem tudni, hogy mikor indulnak el Portugáliába.

az európai szövetség (UEFA) jelenlegi szabályozása szerint ha egy csapat nem tud kiállni egy BL-mérkőzésre, akkor a másik fél jut tovább.

Az UEFA koronavírusra vonatkozó új kódexe alapján ugyanakkor egy csapat akkor is pályára léphet, ha rendelkezik 13 egészséges játékossal - köztük egy kapussal -, ám ez az útmutatás csak a következő szezontól érvényes. Emellett a helyi, jelen esetben a portugál hatóságok jóváhagyása is szükséges a meccs lebonyolításához.

A spanyol csapat csütörtökön a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató német RB Leipziggel találkozik a BL negyeddöntőjében. A meccs elhalasztása valószínűtlennek tűnik a nyolcas döntő feszített menetrendje miatt, mivel jövő kedden és szerdán már az elődöntőkre kerül sor Lisszabonban.