Tekla
14 °C
27 °C
Index - In English In English Eng

Belga BL-csapat kispadjára ült le Bölöni László

2020.08.20. 19:14

Bölöni László lett a belga labdarúgó élvonalban szereplő KAA Gent vezetőedzője. Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klub honlapjának csütörtöki bejelentése szerint az erdélyi születésű szakember megbízatása két évre szól. A Gent a belga sorozatok mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt, a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

„Érzem a felelősséget, érzem azt, hogy milyen munka vár rám” - idézte az M1 aktuális csatornának nyilatkozó 67 éves edzőt az MTI.

Bölöni harmadszor vállalt munkát Belgiumban, 2008 és 2010 között a Standard Liège, a legutóbbi három idényben pedig a Royal Antwerp csapatát irányította. Utóbbi együttestől – amelyet kupadöntőbe vezetett – májusban távozott.

Csütörtökön már edzést is tartott új állomáshelyén, és mint a telefonos interjúban elmondta, a játékosok 60 százalékát már ismerte. „Ellenfélként általában a pozitív, a jó dolgokat látod bennük elsősorban, mikor pedig a saját játékosaid lesznek, akkor sokkal kritikusabb leszel velük szemben” – emelte ki Bölöni. Azt is leszögezte,  célja, hogy tükörbe nézve azt érezze, képességei maximumát nyújtotta a csapatért.

Senki nem akar jobban bajnok lenni, mint én, ám az elvárásokat mindig leredukálom arra, ami számomra a legfontosabb, hogy a munkámat kritikus szemmel nézve tudjam pozitívan értékelni.

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.