Eufrozina, Kende
14 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Szögletekkel intézte el az MTK a Honvédot

2020.08.21. 21:48

Két gólt is szögletből szerzett az MTK a Budapest Honvéd elleni bajnoki utolsó félórájában, így 3–1-re nyert az NB II.-ből feljutott csapat az NB I. második fordulójában pénteken.

A Honvéd - amely a nyitó fordulóban nem lépett pályára - az első percekben meglepte az MTK-t, de hamar kiegyenlítetté vált a küzdelem. Mindkét csapat gyors labdaszerzésre koncentrált, már az ellenfél térfelén letámadott, ugyanakkor a játékosok nem jöttek zavarba ettől. Az MTK az első komoly helyzetét kihasználva előnybe került, Gera ugyanis megelőzte a Kispestre visszatérő, de láthatóan meccshiánnyal küzdő válogatott Baráthot. A bekapott gól kissé visszavetette a pontatlanná váló vendégeket, akiknek jól jött az ivószünet, mert utána azonnal sikerült egyenlíteniük Gazdag kiugratásából. A szünetig hátralévő időben váltakozva veszélyeztettek a csapatok, de újabb gól nem született, a kapusok közül Tujvelnek kellett nagyokat védenie.

A folytatásban is hasonló felfogásban, kifejezetten agresszíven futballozott mindkét csapat, ls bár az MTK hagyott ki egy nagy helyzetet, mégis többnyire a Honvéd akarata érvényesült. A Honvéd fölénye később már helyzetekben is megnyilvánult, mégis az MTK szerzett újra vezetést, ugyanis amíg Ugrai és a kispestieknél szintén visszatérőnek számító Zsótér célt tévesztett, addig a túloldalon egy szöglet után Herrera betalált.

Az utolsó negyedórára sem csökkent az iram, és ugyanúgy mindkét gárdának voltak lehetőségei, de egy szögletvariációból ismét az MTK talált kapuba, ezzel eldöntötte a három pont sorsát, számolt be az MTK.

Az MTK harmadik gólja a Honvéd ellen

A jelek szerint sokat gyakorolta a szögletvariációkat az MTK Budapest: a kék-fehérek bő tíz perc alatt a második góljukat szerezték a Budapest Honvéd FC ellen egy sarokrúgás után. Élőben a meccs: bit.ly/2YnnrbM.

Posted by M4Sport on Friday, August 21, 2020

A pénteki korábbi meccsen megszerezte első pontját a szezonban a Mezőkövesd, amely a ZTE-t fogadva játszott 1-1-es döntetlent.

Jegyzőkönyvek

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-1 (0-1)

  • Mezőkövesd, 2018 néző, v.: Solymosi
  • gólszerzők: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)
  • sárga lap: Sankovic (51.), Zivko (75.)

MTK Budapest-Budapest Honvéd 3-1 (1-1)

  • Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3199 néző, v.: Pillók
  • gólszerzők: Gera (16.), Herrera (66.), Katona (77.), illetve Gazdag (26.)
  • sárga lap: Baki (20.), Mezei (37.), Schön (52.), Balázs B. (60.), Herrera (81.), illetve Mezgrani (52.), Traoré (55.), Baráth (66.), Zsótér (89.)