Jusztina
12 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

444: Leszakadt egy ember nagyságú kődarab a Puskás Arénáról, a Nemzeti Sportközpontok letagadta

2020.08.28. 13:08

Fotó bizonyítja, hogy leesett egy jelentős méretű betondarab a 190 milliárd forintból épült Puskás Aréna homlokzatáról, ám amikor korábban rákérdezett az esetre a 24.hu, akkor a Puskás Aréna üzemeltetője, a Nemzeti Sportközpontok letagadta, hogy ilyen történt volna.

7UpnxzYxKRRp5TBas.png
Fotó: Olvasói fotó

A 444 által közölt olvasói fotókon viszont a betonelem helye, illetve maga a lezuhant betonelem is látható. A laphoz hasonlóan mi is elküldtük kérdéseinket a Nemzeti Sportközpontoknak, hogy a mikor értesültek a levált, a két lap szerint ember méretű, 200 kilós betondarabról, illetve, ha korábban nem értesültek róla, akkor az hogyan fordulhat elő.

A 24.hu cikkében korábban csak azt közölte az üzemeltető, hogy a stadionnál nem történt semmilyen baleset, csupán tervszerűen végrehajtott garanciális felülvizsgálatról van szó. A tájékoztatás szerint a javítások a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat rendszerére vonatkoznak.

Ugyanakkor találtak egy sor rejtett hibát az épületen a garanciális átvizsgáláson, ezeknek a listáját meg is küldték a lapnak:

  • három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,
  • több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,
  • több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,
  • 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,
  • több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

Lezuhant betonelemről viszont nem számoltak be.

A 444 értesülése szerint elszállították a betondarabot, közben pedig a garanciális vizsgálat idejére  lezárták a stadion melletti parkot.