Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

A Dinamo Zagrebnek súlyos millióiba került az FTC elleni vereség

2020.09.17. 12:48
Milliókba kerültek a Dinamo játékosainak baklövései a klubnak – írta a Jutarnji List című horvát napilap csütörtökön, egy nappal azután, hogy a Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a horvát Dinamo Zagreb csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligája (BL) selejtezőjének 3. fordulójában.

Semmi sem lett a BL-ből, az ötmillió euróból, amennyit a Dinamo kapott volna a győzelemért, semmi sem lett a 20 millió euróból, amennyit akkor kapott volna a klub, ha sikerül bejutnia a BL csoportkörébe – írta az újság kommentárjában.

A Dinamo Budapesten amellett, hogy vereséget szenvedett a pályán, igazi pénzügyi veszteséget élt meg – áll a cikkben.

A lap szerint reálisnak kell lenni: ez a Dinamo nem való a Bajnokok Ligájába, nagyobb esélyekkel indul az Európa-ligában, ha egyáltalán sikerül kvalifikálnia magát.

Túlélték a vámpírok éjszakáját Erdélyben, de a magyar gulyásleves túl erős volt Mamic csapatának 

– fogalmazott az újság, utalva arra, hogy a zágrábiak az előző körben 11-esekkel nyertek Kolozsváron a CFR ellen.

A Vecernji List című horvát napilap szerint a Dinamo jobb volt a Ferencvárosnál, de úgy látszik, ez nem a horvát csapat napja volt. Az együttes túl korán esett ki, már a selejtező 3. fordulójában, a horvát szurkolóknak pedig nem lesz könnyű ezt megrágni és megemészteni.

A magyarok nem mutattak látványos játékot a horvát csapattal szemben, mégis egy meccs után a Ferencváros jutott tovább a playoffba, a legjobb klubcsapatok versenyébe, míg a Dinamo csak a második legjobb csapat címéért versenyezhet az Európa-ligában – írta az újság.

Az Index.hr hírportál szerint Zoran Mamic tréner a Ferencváros hőse.

Nem a játékosokról kell beszélni, az a hibás, aki olyan felállásban küldte őket pályára, hogy előtérbe kerültek minőségbeli hiányosságaik, rossz formájuk vagy napjuk

– olvasható a honlapon.

A portál szerint a Dinamo azóta nem rendelkezik erős játékoskerettel, amióta Nenad Bjelica korábbi edző elhagyta a csapatot. Az elmúlt öt hónapban a zágrábi klub egyszer vagy kétszer tudott győzni, és ellenfelei minden alaklommal legalább két fokkal gyengébbek voltak nála – írták.  • Vennék
  • Hírek