Blanka, Bianka
-2 °C
14 °C

Puskás Ferenc lesz a legjobb új legenda a FIFA 21-ben

2020.09.18. 15:17
Az újonnan bekerülő labdarúgók között Puskás Ferencé a legmagasabb érték a FIFA21 videójáték Ultimate Team játékmódjában – írja az MTI.

Az Electronic Arts évről évre megjelenő futballjátékában a többi korábbi legendás labdarúgóhoz hasonlóan Puskásnak is három különböző kártyája lesz, mégpedig 89-es, 92-es és 94-es értékeléssel.

Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a fifázó gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg

– fogalmazott augusztusban Szöllősi György, a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete.

Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954, Bern), olimpiai (1952-Helsinki), Európa-kupa- (1953, Róma), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (1960, Glasgow) és világkupadöntőben (1960, Madrid) is. Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Puskás Ferenc a legendák (Icon) közé kerül be a FUT játékmódba, 94-es lapja minden bizonnyal a legdrágábbak között lesz. A FIFA 21-ben 100 Icon lesz, ahogy azt az EA korábban nyilvánosságra hozta. Idén kerül be többek között Puskás mellett Xavi, Éric Cantona, Fernando Torres és Philipp Lahm is. A teljes listát ide kattintva tekinthetik meg.