Menesztették Szalai Ádámék vezetőedzőjét

2020.09.28. 14:34
Menesztették posztjáról Achim Beierlorzert, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő, Szalai Ádámot is a keretében tudó FSV Mainz vezetőedzőjét – írja az MTI.

A klub Twitter-oldala hétfőn arról számolt be, hogy átmenetileg a tréner eddigi segítője, Jan-Moritz Lichte veszi át az együttes irányítását.

Rouven Schröder sportigazgató azt követően köszönte meg az 52 éves szakember munkáját, hogy a gárda – amely az első fordulóban a Lipcse otthonában kapott ki – szombaton otthon szenvedett 4–1-es vereséget az újonc VfB Stuttgarttól a Bundesligában.

Sajtóhírek szerint a vezetőedző menesztésében szerepet játszott, hogy játékosai a hét közben sztrájkoltak és nem jelentek meg a szerdai edzésen, ezzel is szolidaritást vállalva Szalai Ádámmal, akivel a szakvezetés korábban közölte, hogy a jövőben nem számít rá és jobban tenné, ha új klubot keresne magának.

Schröder múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján „kényelmetlennek” nevezte a szituációt, és megerősítette, hogy a gárda valóban a magyar csatár ügye miatt nem edzett, ugyanakkor továbbra is azt állította, hogy Szalai elküldésének hátterében kizárólag sportszakmai okok állnak.

A Bild ezzel ellentétben arról számolt be, hogy Szalai Ádámnak egy elfajult anyagi vita miatt kell új csapatot keresnie, ugyanis a játékostársak által megválasztott tanács tagjaként szót emelt a vezetés ellen, amely a koronavírus-járvány ideje alatt csökkentett béreket nem kompenzálta azóta, holott ebben megállapodtak egymással a felek.

A Mainz a harmadik forduló pénteki nyitó mérkőzésén az Union Berlin otthonába látogat.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás