Alfonz
5 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Értékes döntetlent játszott a magyar válogatott Moszkvában

000 8T47LM
2020.10.14. 22:38
A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott a Nemzetek Ligája 4. fordulójában a világbajnoki negyeddöntős Oroszország ellen, ráadásul idegenben, így továbbra is harcban van a csoport első helyéért.

Marco Rossit a csapatösszeállításnál a kényszerűség is vezérelte, hiszen Sallai Rolandot már a bolgár meccs után, Gulácsi Pétert pedig a Szerbia elleni találkozót követően rendelte vissza klubcsapata. Az olasz mester a 

Dibusz - Botka, Orbán, Szalai Attila - Nego, Sigér, Kalmár, Holender - Gazdag - Szalai Ádám, Nikolics

kezdőnek szavazott bizalmat és a magyar csapat nagyszerűen kezdett, Nikolics Nemanja már az első percben ziccerbe került, ám a Fehérvár támadójának lövését egyrészt védte Sunyin, másrészt a csatár lesen volt.

Az oroszok a 10. percben veszélyeztettek először, 

Odojev ment el szépen a jobb szélen, centerezését azonban Willi Orbán tisztázta az ötösről.

A folytatásban inkább mezőnyben folyt a játék, egyik kapu előtt sem adódott gólszerzési lehetőség. A 26. percben szép akciót vezetett Rossi csapata, Kalmár, Holender, Nego volt a labda útja, amely a menteni igyekvő egyik orosz védőről éppen

ORBÁN ELÉ PATTANT, AKI A 16-OS ELŐTERÉBŐL KAPÁSBÓL A LÉC FÖLÉ BOMBÁZOTT.

A 40. percben egy orosz kontra végén megint Ozdojev veszélyeztetett, újabb beadását ezúttal Szalai Attila blokkolta szögletre. 

A félidő utolsó pillanataiban is hazai lehetőséget jegyezhettünk fel, Ionov rossz beadását Dibusz éppen Dzjuba lába elé ütötte, de Szalai Attila ezúttal is jókor volt jó helyen és elpiszkálta a labdát a támadó elől.

Szünetben Marco Rossi kettőt is cserélt, Gazdag Dániel és Holender Filip helyére Nagy Ádám és Fiola Attila érkezett. Ennek ellenére nem előttük, hanem Dzjuba előtt adódott a félidő első nagy helyzete: 

az 53. percben remek labdát kapott a 16-oson belül, lövése Botkán még fel is pattant, Dibusz azonban bravúrral fölé ütötte a próbálkozást.

Ionov az 58. percben ennél is közelebb járt a gólhoz, 

nagyjából 14 méterről leadott lövése a felső kapufáról a gólvonal elé pattant.

A 61. percben Varga Kevin kapott lehetőséget a szövetségi kapitánytól, Nikolicsot váltotta. A Kasimpasa légiósának ez volt a második válogatottbeli szereplése, 2018-ban Ausztrália ellen debütált a nemzeti csapatban. A támadó nem sokkal később nagyszerű labdával kínálta meg Negot a 16-os hosszú oldalán, 

ám a Fehérvár játékosának kapáslövésébe Zsirkov vetődött bele.

A hajrára Szalai Ádám helyett a szerbek elleni meccset eldöntő Könyves Norbert érkezett, az oroszok viszont nagy erőket mozgósítottak, hogy megnyerjék a találkozót, így az utolsó 10 percben főként a magyar térfélen zajlott a játék.

A már megszokott stabil, szervezett magyar védekezés azonban ezúttal is működött, mindig volt egy közbelépő, vagy becsúszó láb, így 

Marco Rossi együttese értékes döntetlent ért el Moszkvában, így továbbra is versenyben van a csoport első helyéért.

A csoport másik szerda esti mérkőzésén Törökország 2-2-es döntetlent játszott Szerbiával.

Nemzetek Ligája, B divízió, 3. csoport, 4. forduló:

Oroszország-Magyarország 0-0

Moszkva, v.: Michael Oliver (angol)

sárga lap: Ozdojev (34.), Kudrjasov (63.), illetve Botka (24.), Fiola (71.), Szalai A. (86.)

Oroszország:  Sunyin - Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) - Mirancsuk (Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) - Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.)

Magyarország:  Dibusz - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Sigér, Kalmár (Schäfer, 76.), Holender (Fiola, a szünetben) - Gazdag (Nagy, a szünetben) - Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga, 61.)

A csoport állása:

1. Oroszország 4 2 2 - 7-4 8 pont

2. Magyarország 4 2 1 1 4-3 7

3. Törökország 4 - 3 1 3-4 3

4. Szerbia 4 - 2 2 3-6 2

(Borítókép: Pavel Golovkin / AFP)

15%
3499 Ft
2975 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft