Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Pirlo készen áll a BL-re, Guardiola a példaképe

2020.10.19. 14:58
Andrea Pirlo készen áll arra, hogy edzőként is bizonyítson a Bajnokok Ligájában. A Juventus fiatal olasz trénere rendkívül motivált, és úgy érzi, sikerrel fogja venni az akadályokat.

Andrea Pirlo idén augusztusban került a Juventus kispadjára, miután a csapat vezetősége menesztette Maurizio Sarrit. Mióta Pirlo a torinóiak edzője, öt mérkőzésből háromszor nyertek és kétszer ikszeltek, igaz, első győzelmüket a Serie C-ben szereplő Novara ellen aratták. Kedd este a Bajnokok Ligájában, a Dinamo Kijev ellen bizonyíthat Pirlo együttese. A játékosként kétszeres BL-t nyerő olasz középpályás az UEFA hivatalos honlapjának nyilatkozott, ahol elmondta, milyen régi csapattársainak – Gianluigi Buffonnak, Giorgio Chiellininek és Leonardo Bonuccinak – edzést tartania.

Nagyon sokat segítenek. Talán eleinte nem volt könnyű nekik, de hamar rájöttek, hogy más a szerepem a klubnál mint korábban. Hozzáállásuk hamar megváltozott ezzel kapcsolatban. Szinte rögtön misternek szólítottak, amin az elején mosolyogtak, aztán megszokták. Jól tudják hogyan kell velem dolgozni, az évek alatt megtanulták. Ők is tudják mit szeretnék átadni a klubnak, így nagyon hasznosak lesznek ebben a szezonban – mondta Andrea Pirlo, aki Josep Guardioláról is beszélt. – Guardiola a példa mindannyiunk számára, ő az egyik legjobb. Ő utat mutatott az olyan fiatal edzők számára, akik támadófutballt akarnak népszerűsíteni. Mindannyiunknak vannak elképzelései, de az ő modellje az egész futballmozgalmat befolyásolta. Szeretem a játékstílusát: mindig támadni és befolyásolni a játékot. Ez a célunk a jövőben. Olyan szerencsés voltam egész pályafutásom alatt, hogy a legnagyobb technikai tudású trénerekkel dolgozhattam együtt. Kezdetben Mircea Lucescu volt az edzőm a Bresciában, később Marcello Lippi, Carlo Ancelotti, Antonio Conte és Massimiliano Allegri kezei alatt válhattam kész játékossá. Örülök, hogy tőlük tanulhattam, és próbáltam mindegyiktől ellesni valami hasznosat.

A 2006-ban világbajnokságot nyerő olasz zseni nem hitte volna, hogy valaha is alkalma nyílik Cristiano Ronaldóval együtt dolgozni.

Soha nem gondoltam volna, hogy Ronaldóval dolgozhatok, de nagy boldogság egy ilyen remek futballistát edzeni és játszani látni. Ez nem csak nekem, hanem az egész csapatnak óriási öröm. Harmincöt évesen is olyan szenvedéllyel és vágyakozással játszik minden nap, mint egy fiatal. Ez mindenki számára példa.

A Juventus a Dinamo Kijev mellett a Ferencvárossal és a Barcelonával szerepel egy csoportban a Bajnokok Ligájában. Az első fordulóban kedden a torinóiak 18.55-kor lépnek pályára Ukrajnában.