Koronavírus adatok

2021. dec. 08.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Natália
-3 °C
2 °C

Kirakták a bajnoki keretből, Özil kiakadt az Arsenalra

2020.10.21. 15:24
Mesut Özilre továbbra sem tart igényt az Arsenal spanyol menedzsere, Mikel Arteta. Az Európa-liga után a bajnokságban sem számít a világbajnok középpályásra, ezt bizonyítja, hogy nem nevezték be a Premier League-re. Özil kiakadt Arteta döntésén, erről közösségi oldalán is posztolt.

Mikel Arteta már az Európa-liga-keretből is kihagyta Mesut Özilt, de most még erre is rátett egy lapáttal: a német középpályás a bajnokságban sem fog pályára lépni, ugyanis a Premier League-re sem nevezték.

A 32 esztendős játékos legutóbb március 7-én szerepelt tétmeccsen az Arsenal színeiben. Az angol klub már a nyáron szeretett volna megválni Öziltől, ám ő ragaszkodik ahhoz, hogy kitölti 2021-ig szóló szerződését. Nem meglepő a döntése: habár nem játszik, mégis ő rakja a legtöbb pénzt zsebre a csapatban. Hetente 350 ezer fonttal (közel 140 millió font) gyarapodik a vagyona. A világbajnok középpályás ettől függetlenül nem elégedett jelenlegi helyzetével, Instagram-oldalán osztotta meg gondolatait követőivel.

Nagyon nehéz ezeket a sorokat megosztanom azokkal az Arsenal-szurkolókkal, akiknek az elmúlt években játszottam. Rendkívül csalódott vagyok, amiért nem kerültem be a Premier League-keretbe. Amikor 2018-ban új szerződést kötöttem, hűséget fogadtam szeretett klubomnak. Szomorú, hogy az Arsenal ezt nem viszonozta. Manapság ritka dolog a hűség. Hétről hétre próbáltam pozitív maradni, és reméltem, van esély arra, hogy hamarosan visszatérek. Ezért hallgattam idáig. A koronavírus miatti szünet előtt nagyon örültem az új edzőnk, Mikel Arteta vezetésével elért fejlődésünknek. Pozitív irányba haladtunk, és úgy éreztem, az én teljesítményem is megfelelő. De a helyzet megváltozott, és már nem engedik, hogy az Arsenal színeiben játsszak. Mit mondhatnék még? Londonban még mindig otthon érzem magam, még mindig sok barátom van a csapatban, és szoros kapcsolatot ápolok a szurkolókkal. Nem számít, mi történt, továbbra is harcolni fogok, hogy nyolcadik arsenalos idényem ne így érjen véget. Megígérem, hogy ez a döntés nem fogja megváltoztatni a gondolkodásmódomat. A lehető legjobbamat fogom nyújtani az edzéseken, és ahol csak lehetséges, szót emelek az embertelenség ellen és az igazságosság érdekében.

Mesut Özil 2013 óta az Arsenal játékosa. Az angol bajnokságban 184 mérkőzésen lépett pályára, 33 gólt rúgott, és 58 gólpasszt adott. Úgy fest, ezek a számok egy jó darabig nem fognak gyarapodni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This is a difficult message to write to the @Arsenal fans that I’ve played for over the past few years. I’m really deeply disappointed by the fact that I have not been registered for the @premierleague season for the time being. Upon signing my new contract in 2018, I pledged my loyalty and allegiance to the club that I love, Arsenal, and it saddens me that this has not been reciprocated. As I have just found out, loyalty is hard to come by nowadays. I've always tried to remain positive from week to week that there's maybe a chance to get back in the squad soon again. That's why I kept silent so far. Before the Coronavirus break I was really happy with the development under our new coach Mikel Arteta - we've been on a positive way and I would say my performances were on a really good level. But then things changed, again, and I was not longer allowed to play football for Arsenal. What else can I say? London still feels like home, I still have many good friends in this team, and I still feel a strong connection with the fans of this club. No matter what, I will keep fighting for my chance and not let my 8th season at Arsenal end like this. 🙏🏼🙏🏼 I can promise you that this hard decision won't change anything in my mindset - I will continue to train as best as I can and wherever possible use my voice against inhumanity and for justice. #M1Ö #YaGunnersYa

Mesut Özil (@m10_official) által megosztott bejegyzés,