Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

A volt FIFA-főtitkár felfüggesztett börtönbüntetést kapott

2020.10.30. 15:37

Kártérítést kell fizetnie és felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi főtitkára, Jerome Valcke egy svájci korrupciós ügy miatt, ugyanakkor a Paris Saint-Germain elnökét felmentették a vádak alól.

A pénteken Bellinzonában kihirdetett ítélet szerint Valcke – aki 2007 és 2015 között volt a FIFA főtitkára – világbajnokságok olaszországi és görögországi televíziós jogdíjaival élt vissza, ezért 1,75 millió euró (642 millió forint) kártérítést kell fizetnie, ugyanakkor a súlyosabb vádpontokban, mint például vesztegetési pénzek elfogadása, nem találták bűnösnek. Az ügyészség három év börtönt kért ellene.

A PSG katari elnökét, Nasszer al-Helaifit viszont felmentették, mert nem tudták bizonyítani, hogy Valckét felbujtotta volna a törvénytelenségek elkövetésére. Valcke éppen akkoriban nyaralt egy olasz luxusnyaralóban, amikor a vb közel-keleti és észak-afrikai közvetítési jogait birtokló, al-Helaifi vezette gazdasági társasággal a FIFA szerződést hosszabbított.

(MTI)