Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-7 °C
0 °C

A szerb–magyar után eltiltották a szerbek szövetségi kapitányát

2020.11.02. 15:15
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a szerb válogatott szövetségi kapitányát egy mérkőzésre eltiltotta, míg a nemzeti szövetséget pénzbüntetéssel sújtotta, amiért október 11-én a hazaiak hibájából csak késve kezdődhetett el a magyar együttes elleni Nemzetek Ligája-találkozó.

Az UEFA közlése szerint a szerbek az előírtnál több perccel később jelentek meg a játékoskijáróban az 1–0-s magyar sikerrel zárult összecsapást megelőzően, ez okozta a kezdőrúgás csúszását.

A szerb szövetségnek 20 ezer eurót kell fizetnie a kihágásért, míg Ljubisa Tumbakovics szakvezetőt az egy meccsre szóló eltiltás mellett 5000 euróra is megbüntették.

Az európai szövetség azt nem tisztázta egyelőre, hogy a kapitány a csapat következő tétmeccsén, vagy a következő NL-találkozóján nem ülhet le a kispadra, csak annyit jelzett, hogy a büntetés egy UEFA égisze alá tartozó találkozóra vonatkozik.

A szerb válogatottnál vélhetőleg jobban örülnének, ha a tréner a Nemzetek Ligájában tölthetné le büntetését, mivel a csapat következő meccse a jövő csütörtökön esedékes Európa-bajnoki pótselejtező lesz hazai pályán Skócia együttese ellen, melyen az Eb-szereplés a tét. Azt követően jövő vasárnap Magyarországon lép pályára a gárda az NL ötödik fordulójában.

Ott leszek a kispadon a Skócia elleni mérkőzésen

– kommentálta a tréner röviden a hírt hétfői online sajtótájékoztatóján, melyen arról is beszélt, hogy nehéz csata vár együttesére a skótok ellen, ám reményét fejezte ki, hogy sikerül nyerniük és kijutniuk az Eb-re, melyen történetük során először vennének részt önállóan, Szerbia néven.

Szerbia a Nemzetek Ligája B divíziójának 3. csoportjában az utolsó, negyedik helyen áll két ponttal, míg a hétpontos magyar válogatott a második a nyolccal élen álló oroszok mögött.

A magyar együttes a jövő vasárnapi meccs előtt három nappal szintén Eb-pótselejtezőn lesz érdekelt: Marco Rossi tanítványai hazai pályán küzdenek meg Izlanddal a kijutásért a jövő évre halasztott, részben magyar rendezésű Eb-re.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek