András, Andor
-3 °C
3 °C

Csökkentett létszámmal kezdi a felkészülést az Eb-re a női kéziválogatottunk

2020.11.22. 18:36
A koronavírus-járvány miatt szűkített kerettel kezdi a felkészülést hétfőn a magyar női kézilabda-válogatott a december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokságra.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapjának vasárnapi beszámolója szerint a Ferencváros szombati, ljubljanai Bajnokok Ligája-mérkőzését követően a szlovén csapat egy játékosa pozitív PCR-tesztet produkált. Így az FTC kézilabdázói közül a koronavíruson már átesett játékosok ott lehetnek hétfőn a válogatottnál, a többi ferencvárosi kerettagnak és Elek Gábor vezetőedzőnek   bár az elmúlt időszakban is folyamatos tesztelés alatt álltak   azonban újabb teszteléseken kell átesniük, és azok eredményéig a következő napokban elővigyázatosságból még nem csatlakoznak a nemzeti csapathoz.

Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok 35-ről húsz főre szűkítették a válogatott keretet, amelyből kimaradt többek között a ferencvárosi Szucsánszki Zita, a debreceni Vámos Petra és Kovács Anna, a váci Szabó Laura, a győri Fodor Csenge és Puhalák Szidónia, illetve a siófoki Hársfalvi Júlia.

Az Európa-bajnokság dániai megrendezése változatlanul bizonytalan, mivel az ország kormánya továbbra sem hagyta jóvá, hogy Herning mellett Kolding legyen a másik helyszín a visszalépett norvég Trondheim helyett. A dán szervezők vasárnap válságértekezletet tartottak, amelyen úgy határoztak, nem lépnek vissza, hanem tovább várnak a kormány válaszára.

A magyar válogatott a tervek szerint jövő szombaton és vasárnap a svédországi Trollhättanban két felkészülési mérkőzésen lép pályára a házigazdák ellen, majd ezt követően utazik Dániába, ahol a C -soportban sorrendben Horvátország, Szerbia és a világbajnok Hollandia ellen lép pályára. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott kerete:

Hétfőn csatlakoznak a kerethez:

  • kapusok: Szikora Melinda (Siófok), Triffa Ágnes (Vác)
  • jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Lukács Viktória (Győr)
  • jobbátlövők: Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)
  • irányítók: Lakatos Rita (Vác), Tóth Eszter (Mosonmagyaróvár)
  • beállók: Pásztor Noémi (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen), Helembai Fanny (Vác)
  • balátlövők: Háfra Noémi (Ferencváros), Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)
  • balszélső: Márton Gréta (Ferencváros)

Később csatlakozhatnak a kerethez:

Bíró Blanka, Csiszár-Szekeres Klára, Janurik Kinga, Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine (mind Ferencváros)

Az Európa-bajnokság rajtjára 16 játékos nevezhető, a torna során hat cserére van lehetőség.

(MTI)