Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Bajnokok Ligája: a Midtjylland mégsem Dortmundban fogadja a Liverpoolt

000 8TZ2YH
2020.11.27. 09:56
Mégsem Dortmundban rendezik meg december 9-én a Midtjylland–Liverpool mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában.

A német város önkormányzatának a szóvivője csütörtökön megerősítette a lebonyolítás hírét, és még azt is hozzátette, hogy zárt kapuk mögött tartják a meccset. Az európai szövetség (UEFA) azonban pénteken bejelentette, hogy mégis Dániában kerül sor a találkozóra. 

„A mérkőzés helyszíne a korábbi terveknek megfelelően Herning lesz"

 közölte az UEFA szóvivője.

A találkozónak elvileg azért kellett új helyszínt keresni, mert egy érvényben lévő brit rendelet szerint a vírushelyzet miatt a Dániából hazatérőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk. Grant Shapps brit közlekedési miniszter csütörtökön arról beszélt, hogy szombaton reggel feloldják a külföldiek Dániára is vonatkozó beutazási tilalmát, de a karanténkötelezettség fennmarad.

A liverpooliak német edzője, Jürgen Klopp 2008 és 2015 között a Borussia Dortmund szakmai munkáját irányította. A D csoportban négy fordulót követően a Liverpool 9 ponttal az első helyen áll, a Midtjylland pont nélkül az utolsó. A két együttes liverpooli mérkőzését az angol gárda 2-0-ra nyerte meg egy hónappal ezelőtt.

(Borítókép: Phil Noble/AFP)  • Vennék
  • Bankszámla