Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-3 °C
3 °C

Hakával tisztelegtek Maradona előtt az új-zélandi rögbisek

2020.11.28. 14:40
A szerdán elhunyt Diego Maradona előtt is tisztelegtek mérkőzés előtti hakájukkal a háromszoros világbajnok új-zélandi rögbisek szombaton az Argentína elleni Championship-összecsapás előtt az ausztráliai Newcastle-ben.

Az új-zélandi rögbisek kezdés előtti híres ráhangolásukkor a csapatkapitány Sam Cane egy 10-es új-zélandi mezt helyezett a félpályára, amely a hasonló számú mezben szereplő egykori klasszis futballistára utalt, majd következett a haka. A rivális argentin játékosok egymást átkarolva nézték az új-zélandi találkozók elengedhetetlen felvezetését, majd fejbólintással és tapssal nyugtázták az ellenfél gesztusát.

Haka Maradona tiszteletére

A mérkőzést 38-0-ra nyerték az új-zélandiak, akik így visszavágták a dél-amerikaiaknak a két héttel ezelőtt Sydneyben elszenvedett, nagy sportági szenzációt keltő 25-15-ös vereségért, és nagy lépést tettek a torna megnyerése felé. Az idei Championshipből még egy mérkőzés van hátra, a házigazda ausztrálok és az argentinok második mérkőzése. Az All Blacks 11 ponttal végzett, míg jelenleg a két rivális egyaránt hat-hat ponttal áll, amely különbséget csak bónuszpontos győzelemmel lehetne ledolgozni.

A vb-címvédő dél-afrikai együttes a világjárvány miatt lemondta a 2020-as tornán való részvételt. A rendhagyó módon egy országban megrendezett viadalon - amelyet így ideiglenesen Három Nemzet-tornájának kereszteltek - a csapatok kétszer játszanak mindkét ellenfelükkel.

(MTI)  • Vennék
  • Hírek