Elhunyt a 2002-es világbajnokság szenegáli hőse

2020.11.29. 19:14
Hosszan tartó betegség után 42 éves korában elhunyt Papa Bouba Diop, korábbi szenegáli válogatott labdarúgó – tájékoztatta a családja a Senenews hírportált.

A dakari születésű Diop a 2002-es világbajnokságon vált ismertté:

góljával Szenegál 1–0-ra legyőzte a csoportkörben a tornára címvédőként érkező Franciaországot.

Az Uruguay elleni csoportmeccsen (3–3) duplázott a belső védő, aki három mérkőzésen három góllal járult hozzá a világbajnokságon akkor először szereplő Szenegál továbbjutásához. Óriási meglepetésre Franciaország és Uruguay sem jutott tovább a négyesből, melynek első helyén Dánia végzett.

A nyolcaddöntőben hosszabbítás után Szenegál legyőzte Svédországot, a legjobb nyolc között pedig szintén túlórában, de kikapott a későbbi bronzérmes Törökországtól. Az első vb-szereplés ugyanakkor rendkívül emlékezetes maradt, és ebben oroszlánrészt vállalt Papa Bouba Diop.

A Dakarban született futballista több mint hét évet töltött Angliában: egyet a West Ham Unitednél, fél évet a Birminghamnél, hármat a Fulhamnél, szintén hármat a Portsmouthnál – utóbbival a 2007–2008-as szezonban megnyerte az FA-kupát. A szenegáli válogatottban 63-szor lépett pályára, 11 gólt szerzett.

Papa Bouba Diop súlyos betegséggel, amiotrófiás laterálszklerózissal (ALS) küszködött már hónapok óta – erről unokatestvére, Pathé beszélt az RFM nevű rádiónak. 

A térdével voltak problémák, tolószékbe kényszerült. Sőt, az utóbbi napokban már beszélni sem tudott. Amikor felhívtam telefonon, nem tudott mondatokat alkotni. Rá sem lehetett ismerni, a betegség teljesen felemésztette.

Papa Bouba Diop 42 éves volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport